Menu Close

Hoe kies je een polish of wax?

auto poetsen

Wanneer u op zoek bent naar een detailer om uw auto te polijsten, zorg er dan voor dat ze ervaring hebben met het werken aan auto’s van alle modellen en types. Als ze niet ervaren genoeg zijn, wees dan niet bang om te vragen of uw Auto poetsen Dordrecht met de hand gepoetst kan worden, of vraag of ze hem naar een speciaalzaak kunnen brengen.

Wat mag je verwachten van een poetsbeurt? Een goede poetsbeurt moet u een “nieuw” uitziende auto geven. De gemiddelde auto verliest ongeveer 40% van zijn waarde tijdens de eerste 2 jaar van zijn leven. De euro’s die u uitgeeft aan een klein stukje voorruit of een krasje in de lak zijn de helft van wat u eigenlijk voor de auto betaalt.

Is een autopoetsmiddel veilig? De fabrikanten van poetsmiddelen houden bij de keuze van een product rekening met drie aspecten: Hoe groot is de kans dat het mijn lak beschadigt? Hoeveel kost het per fles? Er is een product beschikbaar met de naam spokenubiquiturious dat voorkomt dat vuil en viezigheid van de vezel in uw auto afloopt.

De kans dat een polish uw lak beschadigt is het grootst wanneer deze oplosmiddelen bevat. Zuurstof en water kunnen zich aan elkaar hechten, en een polijstmiddel dat bedoeld is om de lak van uw auto te beschermen, kan zich aan zuurstof en water hechten, waardoor vuildeeltjes zich aan het polijstmiddel kunnen hechten. Wanneer een schurend poetsmiddel op de lak van uw auto wordt gebruikt, kunnen de deeltjes krassen op de lak achterlaten en deze dof maken.

Een ander probleem met sommige schurende poetsmiddelen is dat ze na verloop van tijd een schadelijke chemische reactie met autolak ontwikkelen die kan leiden tot bobbelen en krassen. Erger nog, na verloop van tijd kan de lak gaan bladderen.

Idealiter moet een polijstmiddel zo weinig mogelijk swirl veroorzaken zonder de lak te verwijderen of de resterende beschermende laag te verwijderen. Een voorbeeld van een slecht ontwerp is een polijstmiddel dat een polijstmiddel op basis van glasparels gebruikt. Het polijstmiddel komt in de haren van het valpaneel terecht en blijft aan de onderste hoeken kleven.

Producten die de gelakte oppervlakken in het interieur van een voertuig reinigen en beschermen, kunnen even doeltreffend zijn om een schone, gepolijste, beschermende laag op het lakwerk van het voertuig aan te brengen. De producten die de velgen uitwassen met detergent en water, zijn zo ontworpen dat ze met borstels en messen de lak onder de rubberen afdichting niet strippen of bekrassen.

De voordelen van het gebruik van een alles-in-één polish / wax product zijn talrijk en omvatten bescherming, gebruiksgemak, mogelijke verwijdering van watervlekken, lichte krassen en uitwerpende materialen die de lak zouden kunnen beschadigen.

De keuze voor een polish of wax is echt een persoonlijke keuze. Er is geen gebrek aan producten om uit te kiezen bij plaatselijke, onafhankelijke en online winkels.

Iedereen moet zich bewust zijn van de potentiële gevaren die lakschade kunnen veroorzaken wanneer u uw auto gedurende langere tijd buiten parkeert.

Welk product u ook kiest voor de oppervlaktebehandeling van uw autolak, het algemene effect is dat verontreinigingen worden verwijderd die gewoonlijk worden geïntroduceerd wanneer u uw auto parkeert en voor een bepaalde tijd buiten laat staan.

Niemand wil een polish of wax moeten kopen elke keer dat ze hun auto willen oppoetsen en dat zou u ook niet moeten doen.

Gelukkig is niet alles verloren voor de klant. U kunt gemakkelijk swirlmarks en kleine Exclusive separates verwijderen ( swirlmarks zijn Iedereen weet dat het een gemeenschappelijk kenmerk is op al onze foto’s wanneer een klant haast heeft – wrinkle’s zijn eigenlijk een indicator van hoe goed het oppervlak uitdroogt en hoeveel schoner het oppervlak eigenlijk is. Dit is een cosmetisch probleem dat gemakkelijk kan worden verholpen door de auto een paar uur te laten drogen en hem vervolgens te polijsten met een minder hard en efficiënter polijst- en waxproduct.

Gebruik producten als Perma Shine, Meguiar of Simply Wax en vraag uw polijstmiddel- of waxleverancier om meer informatie.

U kunt het probleem van de autoverzorging op een paar verschillende manieren aanpakken. De eerste, en waarschijnlijk meest effectieve, aanpak is het eenvoudige en goedkope proces van het gebruik van een microvezeldoek om de auto te drogen.

Dit zorgt er niet alleen voor dat de auto droog is wanneer u hem begint te polijsten, maar het versnelt ook de droogtijd en verbetert het polijst- en waxwerk aanzienlijk.

Over snelheid gesproken, u moet hier rekening houden met twee factoren: het product dat u koopt en hoe snel het droogt.

Sommige producten zijn zogezegd ontworpen om vrij snel ‘op te kloppen’ en ‘af te kloppen’, maar hé – je zult waarschijnlijk iets willen dat een beetje langer meegaat! Als je op zoek bent naar een wax die er als een zware slak overheen glijdt (wat ik aanbeveel), dan kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een langzamere, meer gestage afgifte.

Zorg ervoor dat uw auto schoon en droog is, en niet nat wanneer u begint met het aanbrengen van producten. Hier, en nu.